Minecraft Crafter Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır? Farm Örnekleri

Minecraft crafter nasil yapilir, üretici yapimi
Minecraft Üretici Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır? Farm Örnekleri


Minecraft Crafter nasıl yapılır? öğrenmeden önce ne zaman geldiğine ve ne işe yaradığına bakmakta fayda var.

Minecraft 1.21 güncellemesi ile birlikte oyuna pek çok yenilik eklendi. Söz konusu yenilikler oynanışa doğrudan etki eden yenilikler olması ile birlikte farm yapma anlayışını tamamen değiştirecek yeni bir eşya tarifi de oyuna eklendi.

Türkçesi "Üretici" olarak karşımıza çıkan Crafter, Çalışma masası üzerinde elde edilen tüm oyun içi eşyaların elde edilmesine imkan tanıyor. Üretilmesini istediğiniz eşyanın oluşturulması için çalışan Crafter, yeterli eşya sayısına ulaştıktan sonra sizin için çalışma masasında üretim sağlıyor.

Özellikle topluluk sunucularında oynayan pek çok oyuncu için mega farmlar daha kolay kullanılır olacak bunun yanı sıra üretim sağlanarak satıştan elde edilen gelirler en az ikiye katlanacak.

Peki, Crafter'in diğer detayları nelerdir?

Minecraft Crafter'in Özellikleri Nelerdir?

Özellik bakımından sağladığı avantajları ile öne çıkan üretici, oyuncuların depolama alanlarının hızlı dolmasını engellemekle birlikte sürekli olarak işlemden geçmesi gereken farmların da işlevsel olarak çalışmasını sağlıyor.

  • Otomasyon özelliği: Farmlarda üretilen kaynakların otomatik olarak bir araya getirilmesini sağlayarak istenilen eşyaların elde edilmesini sağlar.
  • Tasarruf: Özellikle büyük çalışmalara imza atan oyunculardan iseniz zaman ve emek tasarrufu sağlamanız için biçilmiş kaftan.
  • Büyük sistemlere erişim: Crafter sayesinde tam otomatik farmlar kurulabilir. Özellikle birden fazla çevirme yöntemi ile kullanılan farmların tam otomatik hâle gelmesi sağlanabilmekte.

Son madde için örneklendirme sağlamak gerekirse. Kurduğunuz bir farm sayesinde ağaçlarınızı otomatik büyütebilir, kesebilir ve tahta plakalara dönüştürebilirsiniz. şeker kamışı farmından gelen kamışları kağıda dönüştürebilir, ağaçlar ile birleştirerek otomatik kitap üretimi sağlayabilirsiniz.

Minecraft Java'da Crafter Nasıl Kullanılır? Üretimi

Crafter eşyasını üretebilmek için gereken malzemeler şu şekildedir;

  • 1 Adet Dropper,
  • 5 Adet Demir külçesi.
  • 2 Adet Redstone Dust.

Tüm malzemeleri görselde olduğu gibi yerleştirmelisiniz. Dropper üretimi için 7 adet taş ile 1 adet redstone dust'ı birleştirmeniz yeterli olacaktır.

Minecraft crafter nasil yapilir, üretici yapimi
Minecraft Üretici Tarifi Java

Ürettiğiniz crafter ile ilgili detaylı inceleme videolarını da yazı içerisinde bulabilirsiniz. İçeriklerini YouTube'a yükleyen ve destek sağlayan içerik üreticilerine de teşekkürlerimizi iletiriz. İşte, Crafter ile ilgili örnek bir video:


Minecraft Crafter ile Yapılabilecek Farmlar Nelerdir?

Crafter sisteminden yararlanarak pek çok büyük farmı hayata geçirebileceğinizden bahsettik. Bunlardan en önemli olanları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  1. Otomatik tuğla üretimi.
  2. Otomatik kağıt üretimi.
  3. Otomatik şeker üretimi.
  4. Otomatik iksir malzemesi üretimi
  5. Demir, altın gibi farmlardan çıkanları birleştirerek yer açan farmlar.

Üretilebilecek neredeyse her şeyin üretimine katkı sağlayan üretici, farm konusunda da yaratıcılığınızın el verdiği neredeyse her şeyin farmını oluşturmanıza imkan tanıyor. 5 Farm ile örnek verdik ancak bu liste neredeyse sonsuzluğa kadar uzayabilir.

Minecraft Üretici Bedrock Sürümünde Nasıl Yapılır?

Minecraft eşya tarifleri genellikle Java ve Bedrock sürümlerinde birbirine benzer olur. Ancak, kimi zaman isimlerinin farklı olması nedeniyle kafa karışıklıklarına neden olabilirler.

Peki, Minecraft üretici bedrock sürümüne nasıl yapılır?

Gerekli olan malzemeler Java sürümünde de olduğu gibi;

  • 1 Adet Dropper,
  • 5 Adet Demir külçesi.
  • 2 Adet Redstone Dust.

Şeklinde karşımıza çıkıyor.

Crafter'i tüm malzemeleri topladıktan sonra üretebilmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

  • 4 Tane dönüştürülmüş odun ile çalışma masası oluşturun ve açın.
  • İlk sırasına sıra ile 3 demir külçesi ekleyin.
  • İkinci sırasına bir demir külçesi, çalışma masası ve son olarak bir demir külçesi daha ekleyin.
  • Son sırasında bir redstonre dust, bir bırakıcı, bir redstone dust daha ekleyin.
Tüm bu kombinasyonlardan sonra Bedrock sürümünde üretici elde edebileceksiniz. Her ne kadar tarif yeterli olsa da aklınızın karışmaması için bu üretim şemasını kontrol edebilirsiniz.

Minecraft crafter nasil yapilir, üretici yapimi
Minecraft Üretici Tarifi Bedrock

Minecraft Bedrock Üretici İle Yapılabilecek Farmlar Nelerdir?

Minecrtaft bedrock sürümünde farmlarınızdan elde ettiğiniz malzemeleri üretici üzerinde birleştirerek yeni eşyaları hızlı ve otomatik olarak üretebilirsiniz. Her ne kadar farmlardan çıkanlar olarak dile getirmiş olsak da sandıklarınıza koyduğunuz eşyaların üretici haznesine yerleşmesini sağlayan sistemler kurarak evinize geldiğinizde hammaddelerin üretimde kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Otomatik pasta yapmak.
  2. Otomatik dekorasyon malzemesi oluşturmak. (Örneğin pişirdiğiniz camları otomatik olarak fırından alarak ince cam hâline dönüştürmek)
  3. Otomatik fişek üretimi sağlamak.
  4. Otomatik arı çiftliği kurmak.
  5. Otomatik yakıt sistemi kurmak.

Özellikle beşinci sırada verdiğimiz farm fikri bambuları yakıt olarak kullanmak isteyen oyuncular için oldukça önemli. Bambuların tane olarak yakıldığında pişirebileceği eşya sayısı bir bile değil ancak crafter yardımı ile bambu çubuklarını bambu bloğuna dönüştürmek yakıt konusunda yeni çözümler sunacaktır.

Minecraft Crafter Neye Benzer? Eşyaları Nereden Fırlatır?

Minecraft üretici eşyası yapısı gereği yüze benzer. Yüze benzeyen bu alet, ağzının bulunduğu kısımdan üretilen eşyayı fırlatır. Bu sayede, eşyaların depolaması da kolaylıkla tamamlanır.

Kurduğunuz farmlarda eşyaların nereden düşeceğini anlayamıyor ve famlarınızı kurarken zorlanıyorsanız işaretlediğimiz alandan eşyaların fırlatılabileceğini hatırlayabilirsiniz. İşte, Minecraft üretici görseli.

Minecraft crafter nasil yapilir, üretici yapimi
Minecraft Crafter Neye Benzer - Eşyaları Nereden Atar?

Minecraft Üreticinin Çalışması İçin Ne Gerekir?

Minecraft üretici eşyası çalışabilmek için Redstone gücüne ihtiyaç duyar. Bu nedenle içerisinde oluşturduğunuz şablonun üretimini sağlamak için;

  • Buton.
  • Lever / şalter.
  • Basınç plakaları.
  • Redstone Blok.
  • Güneş paneli.
  • Otomatik redstone gücü sağlayan sistemler.

Kullanabilirsiniz. Üreticinin alacağı her güç İçerisinde yeterli malzeme bulunması durumunda istenilen eşyanın üretilmesini sağlayacaktır.





Post a Comment

Daha yeni Daha eski